dimecres, 19 de setembre del 2012

Harmonia i delicadesa a l'Institut Lóczy

Un fantàstic documental sobre la gran tasca humanitària que es desenvolupa a l'Institut Lóczy de Budapest, un orfanat fundat per la pediatra Emmi Pickler per acollir infants i oferir-los una experiència de vida que preservi el seu desenvolupament i eviti les carències dramàtiques que pot crear l'absència d'un vincle significatiu amb els pares. En aquest espai, les educadores treballen de manera que els infants puguin construir el seu ésser des de l'harmonia i estabilitat, gràcies als vincles càlids que els bebés poden establir amb les seues cuidadores a partir de l'atenció exclussiva que cadascun d'ells rep durant les cures diàries i a la gran confiança dipositada en la seua capacitat de desenvolupar-se seguint els seus propis interessos i confiant en ell mateix per créixer armoniosament.

És un vídeo llarg, de gairebé 3 hores, però que això no us faci deixar de veure, almenys, els primers 32 minuts!! Cliqueu aquí.



2 comentaris:

  1. Me l'he "tragat" sencer! m'ha agradat molt. M'agradaria aprendre a treballar aixi, es algo que em admiro, aquesta infinita paciència, aquest afecte i la sensació de que no hi ha pressa per fer res. És preciós!
    L'última escola on vaig treballar ( "els Catxapets" a Vilalba, alli ens varem coneixer, recordes, Llúcia?) em va ensenyar una mica tot aquest món de respecte, acompanyament, escolta i atencions. Llàstima que ara ja no sigui un projecte alternatiu i s'hagi convertit en el que tots coneixem.
    Ara em trobo que després d'haver entrat en contacte amb aquesta manera de fer ( encara que hagi estat poc temps) he fet un "clic" i no se si quan torni a treballar, de ben segur en un projecte formal, podré tornar a fer-ho de la mateixa manera. Probablement sigui molt més critica amb els mètodes i les actitudds de les companyes i l'escola.

    En fi, si es veritat que tanquen aquesta escola, quina gran pèrdua!

    Salut!

    Núria MT


    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Núria! I tant que recordo la nostra trobada als Catxapets! Quina llàstima que l'escola bressol de Vilalba dels Arcs no hagi pogut continuar amb el camí encetat de la mirada respectuosa a l'infant i als seus processos d'aprenentatge!! Però per sort tu hi vas poder entrar en contacte i ara ja formes part d'aquest col.lectiu de persones que volem apostar fermament perquè les coses canviïn o, millor dit, es transformin, pel bé dels infants, pel bé de tots natros!! Estic segura, que, treballis on treballis, sabràs compartir aquest tresor que portes dins amb els xiquets que tindràs a la vora.

      És impressionant veure com els bebés de l'Institut Lóczy es mostren de feliços i agraïts amb les cuidadores que els dediquen exclussives atencions diàries a través de la mirada, el tacte i les paraules, a través de l'Amor!! Aquestes són eines de treball molt poderoses que totes les persones que tractem especialment amb infants menuts hauríem de posar en pràctica a diari!

      Salut i força!

      Llúcia

      Elimina